Kågene

Limfjordsmuseets tre kåge er nøjagtige kopier af den Limfjordskåg, der er at finde på Limfjordsmuseet. Kågene er fladbundede, rummelige fartøjer, der er tilpasset fiskeri med bundgarn og lignende i de flade bredninger i den østlige Limfjord. Her er de i århundreder blevet brugt særligt til sildefiskeriet. Kågene blev staget eller roet frem til garnene.

Limfjordsmuseets kåge udlånes til vores gæster, der kan gå på opdagelse på egen hånd i Frederik VII’s Kanal. Udlåningsperioden er 15/6 -31/8, men kan dog også finde sted på andre tidspunkter efter aftale.

Der er plads til 5 personer pr. båd, og der er mulighed for at ro helt ud til kanalbetjenthuset i Lendrup, hvor man kan indtage sin medbragte mad. Kanalfogedens køkken tilbyder at levere lækre frokostkurve til turen. De kulinariske kanaloplevelser skal dog i givet fald bestilles dagen før. 

Det er gratis at låne kågene, når entreen er betalt.

Læs om de andre både

afrodite

Lynæsjollen AFRODITE

Lynæsjollen er Limfjords-sjægtens sjællandske modstykke. Som med sjægten er der tale om en klinkbygget sejlfør-ende fiskejolle med dam og årer. Men hvor sjægten er lang og slank er Lynæsjollen mere rund og rummelig.

Kristine

KIRSTINE af Løgstør

A230 KIRSTINE er Limfjordsmuseets største bevaringsværdige fartøj. Museet købte skibet i 2013 har indtil nu arbejdet med at restaurere skibet tilbage til sit oprindelige udtryk. A230 KIRSTINE blev bygget på Rasmus Vilhelm Møllers værft i 1887 i Troense og var hjemmehørende i Løgstør 1912-1934, hvorfra den sejlede Limfjorden tynd som opkøberkvase, altså køb og salg af levende ål.