Sommer på Limfjordsmuseet

Bliv fisker for en dag

 

Sammen med museets formidlere kan du gå på opdagelse efter det fantastiske dyreliv i fjorden iført waders, net og spand. Bagefter sorteres fangsten og bliver enten tilberedt eller sluppet fri igen.

 

Fra 29. juni til 11. august
Hver dag kl. 11

 

Snorkelsafari

 

Kom med på snorkelsafari og få et kig ind i en magisk verden, hvor mennesket kun kan være gæst, og naturen bestemmer tempoet. Limfjordsmuseet udlåner maske, snorkel, våddragt og finner.

 

Tilmelding er nødvendig på 98671805.

 

Krav: Fra 10 år og skal kunne svømme.

 

Onsdage kl. 14-15.30
Fra 3. juli til 7. august

Dissektion

 

Fisk er specialdesignede til at leve i vand, og sammen med museets formidlere kan du komme helt tæt på fiskens indre, når I dissekerer en ørred. Bagefter ryger I fisken og smager på den.

 

Fra 29. juni til 11. august
Hver dag klokken 14

 

Fossiljagt på stranden

 

Navnet Limfjorden kommer af undergrunden, som primært består af kalk, der gemmer på ca. 65 millioner år gamle dyr og planter. Limfjordsmuseets formidler tager jer med ud på skattejagt på stranden.

 

Følgende torsdage
11. og 25. juli
8. august
kl. 14

Børn ombord

 

Drenge og piger, hop om bord!
Limfjordsmuseets formidler tager jer med 100 år tilbage i tiden og fortæller historier om livet som skibsdreng. Prøv kræfter med skibsdrengens opgaver som knob og stik, søkort og tunge sække, skibstræk mm. Klarer I alle strabadserne, får I jeres helt egen søfartsbog.

 

Følgende lørdage
6. og 20. juli
3. august
kl. 14

 

Maritim legeplads

 

Besøg den maritime legeplads ved siden af Limfjordsmuseets Maritime Oplevelsescenter. Legepladsen er bevidst blevet tilført et maritimt præg, der får den til at falde godt ind i havnemiljøet. Det gælder både materialevalg og udformning. Blandt andet er der et skib på legepladsen, hvor der er mulighed for masser af leg.