Guidede busture

Nu bliver det også muligt at komme på guidede, historiske ture i et historisk fartøj på land. Limfjordsmuseet har indkøbt en velholdt veteranbus, mere specifikt en Bedford Bus fra 1954. I løbet af sommeren bliver det muligt at komme med på guidede ture, hvor vi kører ud i Limfjordslandet og lader os omslutte af historien både inde i og uden for bussen.

Bussen er oprindeligt bygget på Aabenraa Karrosserifabrik i 1954 og apteret ved Platz i Haderslev. Fra fra 1968 til 1980 har den været reservebus for skolebusvognmanden Jacob E. Larsen i Jerslev ved Hjørring, men i og med hans primære bus var en meget pålidelig en af slagsen, kørte Bedfordbussen kun to ture om året – én tur til pensionistforeningens årlige udflugt og én tur til synshallen. Jacob Larsen overdrog sit lille firma engang i 70’erne, men beholdt selv bussen, som hans enke senere hen solgte til skrotprisen. Med et par nye tændrør kørte Bedford-bussen som ny!

Lignende busser blev opkøbt af af Den Rejsende Højskole i Tvind, der brugte bilerne til at køre til fjernøsten. Her strandede de i f.eks. Afghanistan, og derfor er denne bus den eneste tilbageværende af sin art i Danmark. 

Nu skal bussen igen på vejene. Bussen bliver kørt af museets frivillige, og det er også frivillige sammen med museets ansatte, der vil være guider på turen.

Sammen drager vi ud på formidlingstogter i Limfjordslandet, hvor vi udforsker og formidler landskaber, farvande, og kulturmiljøer og ikke mindst de formidable fortællinger, der knytter sig hertil.

 

Hvornår?

Lørdag uge 24-26.

Tirsdag, torsdag, lørdag og søndag i sommerferien (uge 27-32).

Lørdag uge 33-35.

Alle ture starter klokken 14.00.

De guidede busture tager ca. to en halv time.

Hvor?

Afgang fra Det Maritime Oplevelsescenter, Fischersgade 89, 9670 Løgstør.

Pris

150 kroner for børn og voksne*

*Der lægges dog et bookinggebyr oveni, når du booker over hjemmesiden.

På dagen medbringer du billetkvittering. Du kan printe billetten, men det er nok at fremvise billetten elektronisk på din telefon (så sparer du også papiret).

På dagen modtager du et medlemskort til en værdi af kr. 140,- Medlemskortet giver dig gratis adgang til Limfjordsmuseet i det pågældende år. De resterende kr. 10,- dækker udgifter forbundet med kørslen som f.eks. udgifter til benzin og olie.

Det med småt

Med plads til maks 36 passagerer i bussen anbefaler vi, at I bestiller plads i god tid på tlf. 9867 1805 eller via online booking.

Museumsbussen er mobil formidling, hvor man med et museum drager ud på guidede ture i en veteranbus.
Resultatet er at du nu har mulighed for at blive klogere på Limfjordens kulturarv og/eller Limfjordens natur på en sjov og finurlig måde.

Vælg dato og køb billet

FAQ

Vi skal transporteres fra A til B, og synes det kunne være sjovt at leje museumsbussen. Kan vi det?

Nej – Limfjordsmuseet tilbyder ikke ordinær personbefordring, da der er tale om erhvervsmæssig kørsel.

Vi henviser til Flemming Hollen ved Byens Taxi og Turist tlf. 98 67 14 04

Får jeres chauffører løn?

Nej – vores chauffører er alle frivillige på Limfjordsmuseet, der tager del i museets almennyttige og non-profit virksomhed.

Vi skal holde polterabend - kan vi leje bussen?

Nej – Limfjordsmuseet tilbyder ikke ordinær personbefordring, da der er tale om erhvervsmæssig kørsel.

Vi henviser til Flemming Hollen ved Byens Taxi og Turist tlf. 98 67 14 04

Kan vi leje bussen uden chauffør?

Nej – Det kræver en udlejningstilladelse udstedt af Færdselsstyrelsen, og en sådan har museet ikke.

Kan vi så låne bussen?

Nej – Færdselsstyrelsen skelner ikke mellem leje og udlån, så det ville også kræve en udlejningstilladelse.

Vores skoleklasse skal til skoletjeneste på museet - kan vi blive hentet i bussen?

Nej – desværre. Limfjordsmuseet tilbyder ikke ordinær personbefordring, da der er tale om erhvervsmæssig kørsel. Heller ikke for skolebørn.

Skal man være medlem af museumsforeningen for at komme med på guidet tur med museumsbuseen?

Ja – men det bliver man automatisk, når man kører med bussen, og medlemsskabet er inkluderet i prisen. Museumsbussen kører principielt kun med medlemmer – til gengæld får du et årskort til museet, der kan bruges til entré på Limfjordsmuseet det pågældende år (gælder ikke til sær-arrangementer og sejlture).

Hvad koster og indbefatter medlemsskabet?

Medlemsskabet koster kr. 150,- og indbefatter et årskort til en værdi af kr. 140,-  Årskortet er personligt og giver gratis adgang til Limfjordsmuseet det pågældende år. De resterende kr. 10,- dækker udgifter forbundet med kørslen som f.eks. udgifter til benzin og olie. Den guidede bustur indgår i medlemsskabet.

Kan der laves specialture?

Ja – Museet arrangerer med jævne mellemrum historiske specialture.

Det kan for eksempel være specialture, hvor vi udforsker specifikke kulturmiljøer eller temature om fjordens færger og broer, Limfjorden under 2. Verdenskrig eller Vikingernes Limfjord.

Ring og forhør jer om mulighederne på 98 67 18 05

Hvordan er det med lovgivningen?

Lovgivningen skelner mellem erhvervsmæssig personbefordring, som kræver en tilladelse, og ikke-erhvervsmæssig personbefordring, som ikke kræver tilladelse

Limfjordsmuseet er et statsanerkendt museum med et almennyttigt non profit sigte. Museet bedriver i sagens natur udelukkende ikke-erhvervsmæssig befordring.

JF museets vedtægter §2 stk.8 bedriver foreningen mobil formidling af sit ansvarsområde i både køretøjer og fartøjer. Det er med andre ord rullende foredrag museet er optaget af – ikke persontransport.