Limfjordsmuseets Snapseri

Vi tør godt love, at Limfjordsmuseets Snapseri er noget helt særligt. Konceptet har fra starten været at kombinere kultur, lokal mad og kryddersnaps tilvirket af Aalborg Basis, krydret med stedbundne bær, blomster og urter, som alene sankes på skrænterne af Frederik VII’s Kanal, og det er stadig grundstenen i alt, Snapseriet laver.

Snapseriet eksperimenterer med unikke snapse, som er baseret på den unikke natur omkring Limfjorden og Frederik VII’s kanal. Naturen her omkring er speciel, fordi den er menneskeskabt. Der er blevet skabt en ganske særlig biotop, da kanalen blev gravet, hvor den overskydende jord fra kanalen kom til at danne de skrænter, der er omkring kanalen i dag. Det betyder at naturen på den ene siden af kanalen adskiller sig markant fra naturen på den anden side af kanalen, og der derfor bliver skabt et rum for endnu flere smagsoplevelser.

Snapseriet er en unik ramme som afsæt for en autentisk og stedbundet fortælling om mad, snaps, natur og kulturarv. Lad dig rive med, når Snapseriet inviterer på aftener med foredrag og smagsprøver, sejlture med snaps og fortællinger eller åbner dørene til deres snapseri i Baghuset.

 

Snapseri i Baghuset

Mandag til fredag fra 12.30-17.00 i uge 27-32 er der åbent i Snapseriet i Baghuset, og hvis man har betalt entré til museet eller sejlet med GREVINDE DANNER inviterer Snapseriet jer ind til en haps og snaps – en af deres unikke snapse serveret med en lille bid mad af lokale råvarer. Det er ikke et måltid, men en lille haps, der skal understrege smagsnuancerne i snapsen.

Snapseriet udvikler hvert år en årssnaps, der sælges i glas med hældetud. Derudover har de komponeret en række signatursnapse, der serveres til Snapseriets arrangementer med udvalgte haps til. Herfra har de udviklet “Snapsesymfonier”, hvor de mikser forskellige signatursnapse og opnår endnu mere komplekse smagssammensætninger. Fælles for snapsene er, at de er milde, og mange har fået øjnene op for kryddersnaps ved disse serveringer. Når der er åbent snapseri i Baghuset, vil det være en af snapsesymfonierne, der bliver serveret.

Snapseri 2 scaled
snapseri 3 scaled

Virksomheder og grupper

Snapseriet tager meget gerne imod grupper og virksomheder
(minimum 6 personer).

Limfjordsmuseets Snapseri tilbyder flere pakker, hvor der både er lidt godt til ganen og lidt viden til øverste etage. Pakkerne er tiltænkt virksomheder eller grupper, der kunne tænke sig at få en unik oplevelse, hvor kulturbundne smagsoplevelser kombineres med ny viden, ægte entusiasme fra ”snapse-nørder” og naturligvis hyggelig, social samvær.

Pakkerne kan altid tilpasses jeres behov, og I er altid velkomne til at ringe på 9867 1805, så finder vi en løsning, der passer jer.

Startpris: 2000, derudover 100 kr / prs (minimum 6 personer).

Snaps og haps i baghuset

Inkl. foredrag.
Ring og hør, hvilke foredrag vi kan tilbyde om alt fra Frederik VII’s Kanal, Løgstør gennem ild og vand til alkoholkultur før og nu.

Hele året. Op til 50 gæster. 

Snaps og haps på KIRSTINE

En intim maritim oplevelse,
for op til 12 personer. 

Juni-sep. Op til 12 gæster.

Snaps og haps på kanalen

Hvis vejret tillader det, kan
vi sejle ud på kanalen i
GREVINDE DANNER.

Maj – august
vejrafhængigt.
Op til 24 gæster.

Sank til snaps

 

Kom selv på plukketur med
en af vores naturvejledere. 

Maj-juni / Sep-okt.
Op til 20 gæster