Skoletjenesten på Limfjordsmuseet

På Limfjordsmuseet bliver I klogere på både kultur- og naturhistorie. Med Limfjorden i baghaven kan I komme helt tæt på livet under vand – både fysisk og fagligt. Vi indbyder til levende undervisningsforløb og oplevelser i skønne rammer med autentiske historiske bygninger, rørebassin, sejlture og naturligvis Limfjorden.

Vi vil

  • Være en aktiv medspiller i forhold til historie-, kultur- og dannelsesudbuddet i Vesthimmerlands Kommune for børn og unge – fra børnehaver til ungdomsuddannelser.
  • Byde på et anderledes oplevelses- og læringsmiljø, hvor kulturarven afprøves, sanses og erfares igennem håndgribelig formidling.
  • Åbne hele Limfjordsverdenen for deltagerne. Vi kombinerer fag som biologi, natur/teknologi, historie og madkundskab med en god dosis humor og masser af fortællinger – og muligheden for at få fjorden helt op under neglene.

KulturNøglen

Limfjordsmuseet arbejder tæt sammen med Vesthimmerlands Kommune (Skole- og dagtilbud og Kultur og Fritid) og Vesthimmerlands Museum om KulturNøglen, der er en samling af tilbud på en række kulturtilbud i kommunen. KulturNøglen udgives hvert år og distribueres til samtlige skoler, ungdomsuddannelser og dagtilbud i kommunen. I KulturNøglen kan du læse om museets undervisningstilbud til børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser.

Vi bringer Limfjorden ud

Vi kan altid tilpasse et forløb eller et besøg efter jeres ønsker og behov. Det kan være som optakt, indspark, afbræk eller afslutning på et forløb hos jer, eller som en enkeltstående oplevelse i et alternativt, autentisk læringsmiljø.

Vi kan mødes på:

  • Limfjordsmuseet, Kanalvejen 40, 9670 Løgstør.
  • En strand, havn eller græsplæne nær jer.
  • Skolen, i børnehaven eller på ungdomsuddannelsen.

Husk at det er muligt at bestille gratis bus.

Tine 2 scaled

Kontakt

For mere information kontakt biolog og formidler

Tine Pedersen på
tlf. 98671805
mobil: 31477950
eller [email protected]

Tine har den officielle naturvejlederuddannelse.

”Der skal være plads til de lidt forsigtige, men de super nørdede skal også have svar på deres spørgsmål – vi skal vide noget, og det gør vi også”
Tine Pedersen

Populære forløb

OTO9122 scaled

Limfjorden over og under overfladen

Eleverne kan, iført waders, net og spande, fange og undersøge dyr. For de lidt ældre elever kan der arrangeres dissektion i hold. Der kan også arrangeres en sejltur med et af museets historiske fartøjer.

Relevant for 0.-9. klasse
Tilbydes i maj-juni/aug-sep
varighed: 3 timer

IMG 7965 scaled

Børn af fjorden

Eleverne får forståelse for, hvordan det var at være barn i en fiskerfamilie i starten af 1900-tallet. Eleverne skal være med til at klargøre fiske-redskaber, både og tilberedning af mad. Eleverne oplever også, hvilke lege børn dengang legede.
Relevant for 0.-6. klasse
Tilbydes hele året
Varighed: 3 timer

trangia scaled

Fra fjord til mund

Efter et oplæg om mad fra fjorden fra 1825 til i dag, vil eleverne selv få lov at tilberede mad over trangia. Det kan være muslinger, rejer, snegle eller fisk indkøbt til lejligheden. Der vil blive talt om ernæring og levevilkår.

Relevant for 4.-9. klasse
Tilbydes hele året
Obs: 800,- for råvarer