Påske på limfjordsmuseet

Vi åbner ikke til påske
– tag selv på jagt efter skaller og sild!

Grundet corona åbner vi ikke som planlagt til påske. Vi afventer regeringens udmeldinger i forhold til, hvornår det er sikkert at åbne igen.

I ventetiden har vores naturvejleder Tine lavet en print-selv skattejagt, hvor I kan lede efter skaller ved fjorden og blive lidt klogere. God jagt!

Hent “skaller på stranden” her

Du kan også tage på virtuel sildejagt med den gratis app “Woop”. Find jagten “Den store soldejagt”.

Sildene skal findes så hurtigt som muligt, og kortet i appen viser, hvilken vej I skal gå for at finde alle sildene.

I kan kun se sildene på mobilen, der er altså ingen fysiske sild placeret rundt omkring.

Turen er omkring 2,5 km i nærheden af Limfjordsmuseet – der kan cykles til de fleste poster.

God jagt og god påske!

Muslingehøstfest – aflyst i 2020

VI HAR VALGT AT AFLYSE DEN KOMMENDE MUSLINGEHØSTFEST GRUNDET RISIKO FOR CORONASMITTE. DET ER MED STOR BEKLAGELSE, MEN VI MENER, DET ER DET ENESTE RIGTIGE AT GØRE.

Læs mere her

Vi har valgt at aflyse den kommende Muslingehøstfest grundet risiko for smitte af coronavirus. Det er vores klare opfattelse, at det er rettidig omhu at aflyse Muslingehøstfesten nu, i stedet for at afvente og håbe på at situationen pludselig vender til det positive – blot fire dage efter statens første aflysningsopfordring udløber. Efter myndighedernes pressekonference i dag kl. 11, hvor man både gav udtryk for at antallet af smittede forventes at stige og at man må forvente yderligere initiativer fra myndighederne er vi blot blevet bestyrket i vores opfattelse. Det giver ganske enkelt ikke mening at gennemføre en Muslingehøstfest, hvor man ikke må stå tæt.

Det er vi rigtigt kede af. Vi ved, at rigtigt mange mennesker vil blive skuffet over, at vi ikke kan skyde sæsonen i gang i Løgstør som vi plejer. For arrangører og samarbejdspartnere er det desuden en bitter pille at sluge, at de mange forberedelser har været forgæves i 2020.

Men nu er beslutningen taget, og kun én ting står stærkere lige nu – og det er, at vi vender tilbage i 2021 – stærkere og bedre end nogensinde – efter en meget ufrivillig pause.

book

Løgstør – Limfjordsby gennem ild og vand

Fredag den 30. november 2018 udkom bogen “Løgstør – Limfjordsby gennem ild og vand” – skrevet af museumsdirektør Anders Bloksgaard.

Historien om Løgstør er historien om en by, der på mange måder har udviklet sig på trods. Elementerne har budt på så ekstreme udfordringer, at det egentlig strider mod al sund fornuft, at der overhovedet skulle udvikle sig en by på dette sted. Ild, vand, vind og is har gennem historien udgjort mægtige modstandere, men by og købstad blev der alligevel, og et centralt emne i bogen er fortællingen om, hvordan byen gang på gang har tilpasset sig historiens omskiftelige og til tider ubarmhjertige betingelser.

Bogen kan købes på Limfjordsmuseet og i boghandlen i Løgstør KONTUR til kr. 349,-