Efterårsferie på Limfjordsmuseet

SKATTEJAGT

Hver dag i efterårsferien i Limfjordsmuseets åbningstid fra kl. 10.00-17.00 kan I komme på spændende og lærerig skattejagt. Der er tre forskellige at vælge imellem, så uanset om I er en familie med børn eller kun voksne, kan I blive ført rundt i hele området og lære om Limfjorden, brugen af Limfjorden, menneskene ved Limfjorden og om de dyr, der lever i og omkring Limfjorden.

Henvend jer til museets kustode i Oplevelsescenteret og bliv klogere på Limfjorden.

BÅLHYGGE ELLER SYSLERI

Hvis vejret tillader det, hygger vi med bål. Ellers rykker vi i Baghuset for at sysle.
”At blive sysselsat” er et gammelt udtryk for at lave noget med sine hænder.
I Limfjordsmuseets gamle hestestald (bag Kanalfogedboligen) kan I lære eller genlære, hvordan man syr et fiskenet eller laver makremé, som er en knytteteknik, der opstod til havs, når sømændene kedede sig.

Er I mere til træarbejde, er der også mulighed for at snitte en båd eller et stykke legetøj eller noget helt andet – alt sammen i frisk træ.

NAT PÅ MUSEET – TØR DU?

Torsdag fra 20-22 inviterer vi jer indenfor på museet, når mørket falder på.

I Det Maritime Oplevelsescenter kan du møde DEN GALE VIDENSKABSMAND. Efter mange år på havet med forskningsskibet Galathea er han blev meget forvirret, og har brug for hjælp til at finde alle sine ting.

For alle.

I Kanalfogedbygningen kan du møde DEN DØDE FISKER. I 1918 forliste et skib selvsamme nat, og hvert år på denne nat går besætningen på skibet igen. De hører stadig skrigene fra den nat og leder efter overlevende – tør du bevæge dig ind i Kanalfogedbygningen?

For større børn og modige voksne.

NY BOG om Løgstør

Fredag den 30. november udkom bogen “Løgstør – Limfjordsby gennem ild og vand” – skrevet af museumsdirektør Anders Bloksgaard.

Historien om Løgstør er historien om en by, der på mange måder har udviklet sig på trods. Elementerne har budt på så ekstreme udfordringer, at det egentlig strider mod al sund fornuft, at der overhovedet skulle udvikle sig en by på dette sted. Ild, vand, vind og is har gennem historien udgjort mægtige modstandere, men by og købstad blev der alligevel, og et centralt emne i bogen er fortællingen om, hvordan byen gang på gang har tilpasset sig historiens omskiftelige og til tider ubarmhjertige betingelser.

Bogen kan købes på Limfjordsmuseet og i boghandlen i Løgstør KONTUR til kr. 349,-