Udstilling: drømme og ideer om Løgstør

Nye fremtider – udstilling på Limfjordsmuseet

Fredag den 25. januar indbyder Limfjordsmuseet og 16 kandidatstuderende fra Aarhus Arkitektskoles afdeling for bæredygtighed alle interesserede til fernisering af de studerendes udstilling ”Nye Fremtider”.

I 2018 bød året på en ny udviklingsplan for Løgstør. Planen blev udviklet i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune, lokale ildsjæle og COWI. Men de var bestemt ikke de eneste, der gjorde sig tanker om, hvordan Løgstør vil se ud i fremtiden. Også en række kandidatstuderende fra Aarhus Arkitektskole har været på jagt efter Løgstørs potentialer og udvikling i fremtiden. Under overskriften “Nye Fremtider” og med Løgstør som testbase handler projekterne om at se potentialer i de forandringer, vi oplever med de stigende klimaforandringer. Nogle af de tanker, de studerende har arbejdet med, er:

Kan man dyrke specialiteter på sandbankerne?

Kan en restaurant og en kystsikring kombineres?

Kan en ny byudvikling ske i et samarbejde mellem frivillige og ScandiByg?

Kan busstationen også være en park med udsigt til Limfjorden?

Hvordan ser Løgstørs vinterbadeklub ud i 2100?

De studerende er fra Australien, Albanien, Tyskland, England, Estland, Portugal, Sydafrika, Sverige, Norge og Danmark, og flere af dem vil være til stede den 25. januar, så der er mulighed for at tale med dem og høre om deres tanker og visioner for Løgstørs fremtid.

Ferniseringen den 25. januar foregår i baghuset ved Limfjordsmuseet, Kanalvejen 40. Ud over at gæsterne kan se nærmere på de udstillede modeller, så vil tre studerende give en kort introduktion til deres projekter, hvorefter der bydes på kaffe og kage.

Udstillingen kan ses i baghuset den 25. januar fra kl. 16-19 og ellers fra den 28.-31. januar fra kl. 12-15:30.

Undervisere:

Sofie Palsmaker, Nacho Ruiz, Mads Bay Møller, Mads Nygaard

Elever:

Anne Margrethe Sørseth, Anyana Yannick Zimmermann, Christopher Germann Bæhring, Denis Ismaili

Frederik Lynge Reese-Petersen, Freya Solomon, Harald Hermogenes Batol Bjørkum, Hugo Mota, Lydia Stott, Lyle Kahn,

Mads Juul Krogshede, Marleen Stokkeby, Parisa Abuhamzeh, Stine Lebech Schmidt, Søren Bundgaard Holm, Yoana Dolev

Åbningstider / Tidspunkter

25/01/2019 – 25/01/2019 Fredag 16:00 – 19:00
28/01/2019 – 28/01/2019 Mandag 12:00 – 15:30
29/01/2019 – 29/01/2019 Tirsdag 12:00 – 15:30
30/01/2019 – 30/01/2019 Onsdag 12:00 – 15:30
31/01/2019 – 31/01/2019 Torsdag 12:00 – 15:30

NY BOG om Løgstør

Fredag den 30. november udkom bogen “Løgstør – Limfjordsby gennem ild og vand” – skrevet af museumsdirektør Anders Bloksgaard.

Historien om Løgstør er historien om en by, der på mange måder har udviklet sig på trods. Elementerne har budt på så ekstreme udfordringer, at det egentlig strider mod al sund fornuft, at der overhovedet skulle udvikle sig en by på dette sted. Ild, vand, vind og is har gennem historien udgjort mægtige modstandere, men by og købstad blev der alligevel, og et centralt emne i bogen er fortællingen om, hvordan byen gang på gang har tilpasset sig historiens omskiftelige og til tider ubarmhjertige betingelser.

Bogen kan købes på Limfjordsmuseet og i boghandlen i Løgstør KONTUR til kr. 349,-