Kanalfogedens kryddersnaps

Kanalfogedens Kryddersnaps

Limfjordsmuseets Snapseri har fået vores signatursnaps på glas i samarbejde med Aalborg BASIS. Det er en kryddersnaps med havtorn og sukkertang – naturligvis indsamlet langs Limfjorden og Frederik VII’s Kanal.

Kanalfogedens Kryddersnaps er skabt af Limfjordsmuseets Snapseri i Løgstør. Ved Frederik VII’s Kanal kunne Kanalfogeden plukke havtorn med den venstre hånd og sukkertang med den højre, når han gik sin morgentur langs Limfjorden og kanalen. Det kan du også gøre.

Snapseriets kryddersnapse er alle baseret på AALBORG BASIS og lokale råvarer. Urter og bær er
sanket langs Limfjorden eller Frederik VII’s Kanal. Kombinationen af havtorn og sukkertang har skabt en mild kryddersnaps.

Kanalfogedens Kryddersnaps bliver snart sat til salg til 149,-. Kan købes på Limfjordsmuseet og ved Fru Kronborg.

Løgstør – Limfjordsby gennem ild og vand

Fredag den 30. november 2018 udkom bogen “Løgstør – Limfjordsby gennem ild og vand” – skrevet af museumsdirektør Anders Bloksgaard.

Historien om Løgstør er historien om en by, der på mange måder har udviklet sig på trods. Elementerne har budt på så ekstreme udfordringer, at det egentlig strider mod al sund fornuft, at der overhovedet skulle udvikle sig en by på dette sted. Ild, vand, vind og is har gennem historien udgjort mægtige modstandere, men by og købstad blev der alligevel, og et centralt emne i bogen er fortællingen om, hvordan byen gang på gang har tilpasset sig historiens omskiftelige og til tider ubarmhjertige betingelser.

Bogen kan købes på Limfjordsmuseet og i boghandlen i Løgstør KONTUR til kr. 349,-