Muslingehøstfest

– Muslinger i lange baner

Den første lørdag i april er der lagt op til en hyggelig muslingedag i Muslingebyen Løgstør, når årets første muslingehøst bringes i land.

Limfjorden er verdenskendt for sine blåmuslinger af fineste kvalitet. Limfjordsmuseet og Muslingebyen Løgstør fejrer muslingerne med et fest, når muslingesæsonen skydes i gang.

Dagen byder på friskfangede muslinger i pose og sæk, når der er gratis smagsprøver og lidt at tage med hjem og prøve kræfter med i eget køkken. Alt sammen krydret med god musik, god stemning og masser af fremragende muslinger.

Program

Kl. 11.00: Muslingerne bliver sejlet ind til oldermændene, som vurderer og forhåbentlig godkender årets første høst
Kl. ca. 11.20: Muslingerne læsses på hestevogn og fragtes til midtbyen, hvor de tilberedes af byens kokke
Kl. ca. 12.00: Muslingerne serveres for de fremmødte
Kl. 15.00: Butikkerne lukker, og vi siger tak for i dag

Så kom og nyd en hyggelig dag i Løgstør lørdag den 6. april 2019.

NY BOG om Løgstør

Fredag den 30. november udkom bogen “Løgstør – Limfjordsby gennem ild og vand” – skrevet af museumsdirektør Anders Bloksgaard.

Historien om Løgstør er historien om en by, der på mange måder har udviklet sig på trods. Elementerne har budt på så ekstreme udfordringer, at det egentlig strider mod al sund fornuft, at der overhovedet skulle udvikle sig en by på dette sted. Ild, vand, vind og is har gennem historien udgjort mægtige modstandere, men by og købstad blev der alligevel, og et centralt emne i bogen er fortællingen om, hvordan byen gang på gang har tilpasset sig historiens omskiftelige og til tider ubarmhjertige betingelser.

Bogen kan købes på Limfjordsmuseet og i boghandlen i Løgstør KONTUR til kr. 349,-