Tine rykker ud

Børnehaver og skoler er åbnet op igen – under nogle helt andre præmisser end normalt. Blandt andet skal de helst være mere udenfor. På Limfjordsmuseet er vi eksperter i at aktivere børn udendørs og kombinere leg og læring, og vores naturvejleder er vant til at formidle til børn i alle aldre.

Limfjordsmuseet er som alle andre kulturinstitutioner lukket, men Tine rykker gerne ud. Hun medbringer ikke materialer for at undgå smitterisiko, men hun kan sætte jeres egne redskaber i spil. Måske skal I kigge på insekter, lave bålmad, være kreative med naturkunst eller noget helt fjerde?

Giv børnene en positiv oplevelse og lidt adspredelse i deres nye hverdag. Kontakt os på 98 67 18 05 og få en snak med Tine om, hvad der kan lade sig at gøre.

Tag selv på jagt efter skaller!

Grundet corona åbner vi ikke som planlagt . Vi afventer regeringens udmeldinger i forhold til, hvornår det er sikkert at åbne igen.

I ventetiden har vores naturvejleder Tine lavet en print-selv skattejagt, hvor I kan lede efter skaller ved fjorden og blive lidt klogere. God jagt!

Hent “skaller på stranden” her

math
book

Løgstør – Limfjordsby gennem ild og vand

Fredag den 30. november 2018 udkom bogen “Løgstør – Limfjordsby gennem ild og vand” – skrevet af museumsdirektør Anders Bloksgaard.

Historien om Løgstør er historien om en by, der på mange måder har udviklet sig på trods. Elementerne har budt på så ekstreme udfordringer, at det egentlig strider mod al sund fornuft, at der overhovedet skulle udvikle sig en by på dette sted. Ild, vand, vind og is har gennem historien udgjort mægtige modstandere, men by og købstad blev der alligevel, og et centralt emne i bogen er fortællingen om, hvordan byen gang på gang har tilpasset sig historiens omskiftelige og til tider ubarmhjertige betingelser.

Bogen kan købes på Limfjordsmuseet og i boghandlen i Løgstør KONTUR til kr. 349,-