Muslingehøstfest

Duften af muslinger og bål. Den pirrende, lidt skarpe smag af snaps. Lyden af hove, når hestevognen trækkes op til byen. Musikken. Stemningen. Det er igen tid til den traditionsrige Muslingehøstfest. Den 6. april klokken 11.00 sejles 1 ton muslinger i land til lyden af det autentiske sømandskor, der sætter den maritime stemning. Et knivskarpt hold af oldermænd sidder klar til at vurdere årets høst, inden den med hestevogn bliver fragtet op i hovedgaden. Byens kokke venter med længsel på at tilberede fjordens frugter, som er sponsoreret af Vilsund Blue, hvor der bliver serveret en Aalborg Akvavit til. 

Program

Lørdag 6. april klokken 11.00-15.00

Muslingerne bliver sejlet i havn klokken 11.00 ved Kunsttorvet

Muslingerne bliver fragtet i land af det autentiske Sømandskor

Oldermændene smager og godkender (forhåbentligt) årets høst

Et ton muslinger bliver med hestevogn fragtet op til hovedgaden, Østerbrogade, hvor byens kokke står klar til at tilberede fjordens guld til delikate overraskelser

Festen fortsætter i hovedgaden, Østerbrogade, hvor der bliver serveret små muslingeretter med snaps til (Nordguld, Jubilæum og Dild)

Der sælges øl og pølser i hovedgaden

Tak til vores sponsorer

Vildsund Logo DK POS HEX
Aalborg akvavit logo 1
Coastal life logo venstre m. undertitel
Loegstoer Handel Logo
OTO4720 1 scaled
Supper alle 3 varianter samlet Vilsund Blue December 20222435

Muslinger med mening

Danske fjorde gemmer på guld – BLÅT GULD. I Løgstør forbinder vi muslingen med fest, men blåmuslinger er også kommet på dagsordenen, når vi taler bæredygtighed. Blåmuslinger er et af de mest klimavenlige, bæredygtige og næringsrige fødevarer naturen har at byde på, og så er de tilmed én af de fødevarer med det lavest Co2 aftryk!

Til Muslingehøstfesten kan du smage muslinger på mange forskellige måder og selv få tip til, hvordan du kan tilberede muslinger selv. Nu har Vilsund Blue ovenikøbet gjort det endnu lettere. 

Med deres tre nye delikate muslingesupper kan alle lave et lækkert måltid på ingen tid!

Du skal blot:
Hæld op – tilsæt fløde – varm op og server

Oplev også

bus 2 scaled

Se museets veteranbus

Limfjordsmuseet har indkøbet en Bedford veteranbus fra 1954, der skal skabe endnu flere oplevelser for museets gæster.

Sammen med en guide skal bussen køre ud i Limfjordslandet, hvor der er en masse historie, der bare venter på at blive formidlet.

Vi sætter bussen frem til Muslingehøstfesten, så nysgerrige kan få den at se og høre mere om planerne for sommeren.

Jazz skallerne scaled

De kendte toner fra Jazzskallerne

Vi kender deres jazzede toner, og de danner den helt perfekt stemning, når de endnu engang spiller musik til Muslingehøstfesten. 

Jazz skallerne er et blæseorkester bestående af en flok hyggelige mænd i den modne alder. Der er fra 6 til 10 mand i orkestret, alt efter arrangementets art, de kunne i 2019 fejre deres 40 års jubilæum. Tidlige hed orkestret Løgstør Paraders.

Lions freja scaled

Køb Frejas Fjordhæfte

Lions Freja støtter lokale initiativer for børn, unge og ældre og nu kan du købe deres nye kuponhæfte ”Frejas Fjordhæfte” og være med til at støtte lokalt. Frejas Fjordhæfte indeholder hele 22 tilbud fra lokale forretninger, og alt fra popcorn i biografen til  tøj og bilvask kan indløses billigere med rabatkuponerne. Hæftet koster 100,- og overskuddet går til Børnekulturnatten i Løgstør og frivilligt arbejde for ældre. Du deler samtidig i en konkurrence om et gavekort til Vesthimmerland på på 2.500,-