Sommer på Limfjordsmuseet

Særligt i skolernes sommerferie skruer vi op for aktiviteterne på Limfjordsmuseet, og der er rig mulighed for at opleve Limfjorden over og under vand. I kan prøve at fange dyr og planter med waders og net, I kan fange krabber og dissekere fisk, og hvis I vil helt under vand, kan I komme med på snorkelsafari. Vores naturvejleder og sommerformidlere glæder sig til at tage imod jer.

waders og net 2.2 scaled

Fisker for en dag

Med waders og net går vi i fjorden og fanger dyr og planter. Vi tager strandkikkerter med ud, så vi kan se, hvad der sker under fjordens overflade. Efterfølgende ser vi, hvad vi har fanget og tager en snak om de ting, vi har fundet, og vi tænder også et trangia, hvis der er noget, vi skal prøve at tilberede – f.eks. rejer. Vi har waders ned til størrelse 28.

Skolernes sommerferie, alle dage klokken 11

OTO9137 scaled

Fiskedissektion

Hvordan ser en fisk ud indvendigt? Vores sommerformidler skærer en fisk op og fortæller om fiskens organer og dets funktioner. Hør for eksempel om, hvorfor øjnene sidder som de gør. Når vi er færdige med at undersøge fisken, filleterer vi den og tilbereder den i rygeovn til smagsprøver. 

Skolernes sommerferie, alle dage klokken 14

snorkling 6 of 19 1 scaled

Snorkelsafari

Tag en dyb indånding og dyk ned under vandet! Hvis I vil helt tæt på livet under fjordens overflade, skal I tage med på snorkelsafari, hvor vi kigger på fjordens dyre- og planteliv. Vi har våddragter og snorkeludstyr og giver jer naturligvis en grundig introduktion inden start.

Børn skal være fyldt 10 år og kunne svømme. Mandage og onsdage klokken 14,
50,- for børn, 80,- for voksne (inkl. entré).

Kågene 1

Rotur

Limfjordsmuseets robåde er nøjagtige kopier er den Limfjordskåg, der er finde på museet. Når entreen er betalt, kan I frit sejle ned af den smukke Frederik VII’s Kanal. Udlåningsperioden er 15/6 -31/8, men kan dog også finde sted på andre tidspunkter efter aftale. Der er plads til 5 personer pr. båd.

IMG 7995 scaled

Krabbefiskeri

Limfjordsmuseet udlåner krabbegrej, og ved bådbroen i Frederik VII’s Kanal er det et godt sted at fange krabber. Kan du slå rekorden for antal fangede krabber på en dag?

blaa mad 2

Tirsdagsbål med blå mad

Vi laver forskellige lækre retter over bål, hvor I selv er med i hele processen. Der er nye retter hver uge med blandt andet tangvafler, krabbesuppe og paella. 

Tirsdage i skolernes sommerferie 13.00 – 16.00
Børn 50,- og voksne 80,- (inkl. entré).

legeplads scaled

Maritim legeplads

Limfjordsmuseets legeplads har altid åbent. Den maritime legeplads indeholder blandt andet en stor drejbar ruse, en halv båd med klatrenet og et ror, og I finder også klassiske gynger, en rutsjebane og en svævebane, så der er lagt op til masser af leg. Når batterierne trænger til at blive ladet op, kan I købe is og vand i museumsbutikken.