Påske på Limfjordsmuseet

Påsken er startskuddet på Limfjordsmuseets sæson, og vi sætter fulde sejl for at byde jer velkommen. Vi tager på kompasjagt, vi laver mad over bål og bygger små både af træ. Almindelig adgang på museet er altid gratis for børn.

kompasjagt scaled

Kompasjagt

Find rundt på Limfjordsmuseets område ved hjælp af kompas og koordinator – har du styr på nord, syd, øst og vest? Ellers skal vores naturvejleder nok hjælpe dig på vej!

Mandag til fredag 10.00 – 11.00

blaa mad 2

Mad over bål

Vær med, når vi tænder op i bålet og laver lækker mad. Menuen er en muslingesuppe med bacon og ukrudt, så vi virkelig får fornemmelsen af, hvordan vi kan bruge fjorden og naturen i vores mad. 

Fredag fra 11.00-13.00
Maks 10 deltagere, så tilmeld jer nu.

Børn 50,- og voksne 80,- (inkl. entré).

OTO4824 scaled

Små skibe

Vi nørkler i Limfjordsmuseets baghus, hvor vi laver træskibe. Børn kan selv dekorere sejlet og samle skibet. Det er en hyggelig aktivitet, som indbyder til fordybelse og hygge i autentiske rammer.

Bådbygge-kit koster 30,-

Mandag, tirsdag og onsdag 11.00 – 13.00

gabe pierce 2w46Lv6EYT4 unsplash 11zon scaled

Æggejagt og sildejagt på egen hånd

Hele påsken kan I gå på æggejagt og sildejagt på egen hånd. Det foregår i hele museets åbningstid fra lørdag 23. marts til mandag 1. april. Henvend jer i museumsbutikken i Oplevelsescentret.

Sildejagten er for de lidt større børn, hvor der også er spørgsmål til jagten. Begge jagter udløser et påskeæg som præmie, når jagten er gennemført. 

IMG 7995 scaled

Vi kigger efter krabber

Er krabberne kommet frem? Vi kigger efter det, og ser om vi kan fange dem. Bådebroen plejer at være et godt sted til at kigge efter krabber og andre smådør, og Limfjordsmuseet har krabbestænger og net, I kan låne i museets åbningstid. I er velkomne hele påsken, men torsdag vil vores naturvejleder gøre jer selskab, så I måske kan blive endnu klogere på krabber.

Torsdag 11.00 – 13.00

IMG 4460 1

Kast sten i vandet

Okay okay… Limfjordsmuseet har ikke patent på Limfjorden, og her er entréen ganske gratis for både børn og voksne – MEN vi vil stadig slå et slag for at afsætte tid i påsken til at gå ned til vandet. Leg på stenene, kast småsten i fjorden eller byg noget af muslingeskaller og sten. Nyd udsigten og mærk roen. 

legeplads 1 scaled

Maritim legeplads

Limfjordsmuseets legeplads har altid åbent. Den maritime legeplads indeholder blandt andet en stor drejbar ruse, en halv båd med klatrenet og et ror, og I finder også klassiske gynger, en rutsjebane og en svævebane, så der er lagt op til masser af leg. Når batterierne trænger til at blive ladet op, kan I købe is og vand i museumsbutikken.