Påske på Limfjordsmuseet

Påsken er startskuddet på Limfjordsmuseets sæson, og vi sætter fulde sejl for at byde jer velkommen. Vi uddanner sejlerbørn på vores flotte skib Kirstine, vi laver mad over bål og bygger små både af træ. Almindelig adgang på museet er altid gratis for børn.

rebslageri scaled

Sejlerbørn

Vi inviterer gæve sejlerbørn og deres voksne ned på vores flotte skib Kirstine. Her får de udleveret deres egen søfartsbog med opgaver, og når de har prøvet at skure dørken, binde knob, måle vanddybden og fået helt styr på bagbord og styrbord får de udleveret et diplom. Der er også mulighed for rebslageri, hvor man kan prøve kræfter med at fremstille reb. 

Tidspunkter kommer senere.

blaa mad 2

Mad over bål

Vi laver forskellige lækre retter over bål, hvor I selv er med i hele processen. Vi har fokus på maden fra fjord til bord.

Børn 50,- og voksne 80,- (inkl. entré). 

Tidspunkter kommer senere.

OTO4824 scaled

Små skibe

Vi nørkler i Limfjordsmuseets baghus, hvor vi laver træskibe. Børn kan selv dekorere sejlet og samle skibet. Det er en hyggelig aktivitet, som indbyder til fordybelse og hygge i autentiske rammer. 

Bådbygge-kit koster 30,- 

Tidspunkter kommer senere.

gabe pierce 2w46Lv6EYT4 unsplash 11zon scaled

Æggejagt på egen hånd

Hele påsken kan I gå på æggejagt på egen hånd. Det foregår i hele museets åbningstid fra lørdag 1. april til mandag 10. april. Henvend jer i museumsbutikken i Oplevelsescentret.

Bus paa grusvej beskaaret

Guidet tur i veteranbus

Tag med ud i Limfjordslandet, når vi inviterer med på guidet tur i vores flotte Bedfordbus. På turen kommer vi blandt andet forbi Vilsted Sø, Vitskøl Kloster og Aggersborg, som netop er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Børn kan få udleveret en TIP EN 13’er til turen.

Pris 150,- pr prs.

Tidspunkter kommer senere

IMG 4460 1

Kast sten i vandet

Okay okay… Limfjordsmuseet har ikke patent på Limfjorden, og her er entréen ganske gratis for både børn og voksne – MEN vi vil stadig slå et slag for at afsætte tid i påsken til at gå ned til vandet. Leg på stenene, kast småsten i fjorden eller byg noget af muslingeskaller og sten. Nyd udsigten og mærk roen. 

legeplads 1 scaled

Maritim legeplads

Limfjordsmuseets legeplads har altid åbent. Den maritime legeplads indeholder blandt andet en stor drejbar ruse, en halv båd med klatrenet og et ror, og I finder også klassiske gynger, en rutsjebane og en svævebane, så der er lagt op til masser af leg. Når batterierne trænger til at blive ladet op, kan I købe is og vand i museumsbutikken.