Events

Muslingehøstfest – aflyst i 2020

VI HAR VALGT AT AFLYSE DEN KOMMENDE MUSLINGEHØSTFEST GRUNDET RISIKO FOR CORONASMITTE. DET ER MED STOR BEKLAGELSE, MEN VI MENER, DET ER DET ENESTE RIGTIGE AT GØRE. Læs mere her

 

Den første lørdag i april er der lagt op til en hyggelig muslinge-dag i Muslingebyen Løgstør, når årets første muslingehøst bringes i land.
Limfjorden er verdenskendt for sine blåmuslinger af fineste kvalitet. Limfjordsmuseet og Muslingebyen Løgstør fejrer muslingerne med et fest, når muslingesæsonen skydes i gang.

 

Dagen byder på friskfangede muslinger i pose og sæk, når der er gratis smagsprøver og lidt at tage med hjem og prøve kræfter med i eget køkken. Alt sammen krydret med god musik, god stemning og masser af fremragende muslinger.

 

Program
Kl. 11.00: Muslingerne bliver sejlet ind til oldermændene, som vurderer og forhåbentlig godkender årets første høst
Kl. ca. 11.20: Muslingerne læsses på hestevogn og fragtes til midtbyen, hvor de tilberedes af byens kokke
Kl. ca. 12.00: Muslingerne serveres for de fremmødte
Kl. 15.00: Butikkerne lukker, og vi siger tak for i dag

 

Så kom og nyd en hyggelig dag i Løgstør lørdag den 4. april 2020.

Muslingefestival – aflyst i 2020

 

Kunst, natur, musik og gastronomi er omdrejningspunktet for Muslingefestivalen, der løber af stablen i uge 28.

 

Festivalen byder på et væld af oplevelser for hele familien. Fredag aften er der Spis-musling-aften, hvor der traditionen tro tilberedes 1 ton Limfjordsmuslinger fra Vilsund Blue.

 

Gastronomi og kunst går hånd i hånd i Muslingebyen. Havnen vil derfor summe af liv, når de lokale kunstnere åbner udstillingerne, og de opstillede boder bugne af blandt andet kunsthåndværker og fødevarer fra lokale producenter.

 

I 2020 er der Muslingefestival fra den 9. – 12. juli.

Maritim Festival

Det er endnu uvist, hvor meget af festivalen, der afholdes, grundet COVID-19. Kapsejladset “Limfjorden Rundt” forventes at blive afholdt, men vi afventer regeringens retningslinjer i forhold til, hvor stort et arrangement, vi kan afvikle i Løgstør.

Gastronomi, musik og sømandsstemning går op i en højere enhed, når Nordens største træskibssejlads Limfjorden Rundt skydes i gang i Løgstør mandag i uge 37. Det er et imponerende syn, når mere end 60 store træskibe lægger til i Løgstør havn og gør sig de sidste forberedelser, inden de skal ud og dyste på fjorden.

 

Dagen byder på skibsvandring på de mange skibe, gratis sejlture på Limfjorden, sømandssange, skibstræk på Frederik VII’s Kanal, god mad, musik og ægte, uforfalsket sømandsstemning.

 

Så kom og syng med på søens glade sange, når Maritim Festival løber af stablen den 7. september 2020.