Sommer på Limfjordsmuseet

Sommer på Limfjordsmuseet

 

I skolernes sommerferie fra lørdag uge 26 til og med uge 32 er der fyldt med aktiviteter på Limfjordsmuseet.

 

Alle oplevelser er inkluderet i entréen* (børn gratis).

 

Læs også om vores sejlture på kanalen eller nye solnedgangsture. Når I er på museet, kan I også altid fange krabber, låne en robåd eller besøge vores historiske bådebyggeri.

 

*Snorkelsafari undtaget, det koster kr. 100,- for voksne, børn gratis.

 

Hver dag kl. 11
I fiskerens fodspor
Med waders og net går vi på opdagelse efter det fantastiske dyreliv i Limfjorden, og Limfjordsmuseets naturvejledere gør os klogere på fangsten. Vi mødes ved traileren på stranden bag Kanalfogedens Bolig.

 

Hver dag kl. 14
Fiskedissektion
Sammen med Limfjordsmuseets formidlere kommer vi helt tæt på fiskens indre, når vi dissekerer en ørred. Bagefter ryger vi fisken og smager på den. Foregår på stejlepladsen bag ved oplevelsescenteret

 

Mandag og onsdag kl. 14
Marinbiolog for en dag

Kom med på snorkelsafari og få et kig ind i en magisk verden, hvor mennesket kun kan være gæst, og naturen bestemmer tempoet. Deltagere skal være minimum 10 år gamle og kunne svømme. Tilmelding er nødvendig og sker via tlf 98 67 18 05.
Obs: Koster 100,- kr for voksne (går til vedligehold af maske, snorkel, våddragt og finner).
Vi mødes ved flagstangen foran Kanalfogedens Bolig

 

Torsdage kl. 14
Fossilvandring
Navnet Limfjorden kommer af undergrunden, som primært består af kalk, der gemmer på ca. 65 millioner år gamle dyr og planter. Limfjordsmuseets formidlere tager jer med ud på skattejagt på stranden.
Vi mødes ved traileren på stranden bag ved Kanalfogedens Bolig

 

Nørddage
På udvalgte dage vil der være nørddage, hvor museets hold af naturformidlere dykker ned i et emne. Det sker løbende henover sommeren, og I er altid velkommen til at ringe på 98671805 og høre, hvad der sker den dag, I planlægger at besøge os.

Der vil f.eks. være bygning af småbåde flere fredage.

 

Smag på fjorden
På udvalgte dage vil vi åbne fjordens spisekammer og se, hvad der gemmer sig. I røgeovne vil vi tilberede muslinger, ryge ørreder eller måske koge friskfangede rejer.

I er altid velkommen til at ringe på 98671805 og høre, hvad der sker den dag, I planlægger at besøge os.

 

Fiskernes kunst – rebslageri og sysleri
Rebslageri er et gammelt maritimt håndværk. På Limfjordsmuseet kan I selv prøve det gamle håndværk. Der er også mulighed for andre syslerier, som f.eks. makramé/knytning, som fiskere fik tiden til at gå med, når tiden på vandet blev for langt.

Aktiviterne sker løbende. I er altid velkommen til at ringe på 98671805 og høre, hvad der sker den dag, I planlægger at besøge os.