Permanent udstilling

Udstilling top cat

I museets flotte akvarier kan man se, hvordan fjorden har ændret sig gennem tiden. Hvilke fisk levede der i brakvandsfjorden før 1825, og hvad skete der, da Vesterhavet brød ind i fjorden ved Agger. Den permanente udstilling i Limfjordsmuseets Maritime Oplevelsescenter har fokus på søfart og fiskeri, men omhandler også færgefart, strandjagt, stormfloder og bådebyggeri.

Læs mere ...

Særudstilling

Gennem Ild og Vand saerudstilling lille

Gennem Ild og Vand – Historien om Løgstør

Den 10. februar udstedte Kong Chr. II en forordning om, at sild kun måtte saltes og udføres fra Løgstedøre og Aalborg. Det blev Løgstørs officielle dåbsattest, og i 2016 fyldte Løgstør derfor 500 år. Gennem de 500 år har Løgstør været meget igennem. Bl.a. har man gennem tiden kæmpet bravt for at få købstadsrettigheder, byen er brændt ned flere gange, og så er der jo alle oversvømmelserne, som byens beboere stadig holder øje med, når vestenvinden er særlig strid. Så det er ikke en overdrivelse at sige, at Løgstør har kæmpet – gennem ild og vand – i 500 år. Udstillingen er skabt i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Løgstør og Løgstør Lokalhistoriske Forening. Vesthimmerlands Museum har udlånt Løgstørs gamle borgmesterkæde.

Udstillingen om Løgstør gennem 500 år kan opleves i Kanalfogedboligen.

Skoletjeneste

praktiske oplysninger skoletjeneste

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Følg restaureringen af KIRSTINE

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri har siden 2013 arbejdet med at restaurere det gamle Limfjordsfartøj KIRSTINE. Følg arbejdet med fartøjet her.

Læs mere