Både og Bådbyggeri

Aalborgjollen Aletha

Aalborgjollen blev konstrueret af Aage Utzon (arkitekten Jørn Utzons far) i Aalborg i 1929. Aalborgjollen er en repræsentant for Danmarks tidligste sportssejlads.

Man har før sejlet om kap, men med Aalborgjollen kom der en egentlig type, der i udstrækning overgik konkurrerende bådtyper. Allerede i 1940 blev den således anerkendt som obligatorisk øvelsesbåd for søspejderne i Danmark.

Det er et fornuftigt lille fartøj, der med sin gammeldags sprydrig med smakke, fok og topsejl og en udpræget stabilitet kan klare sig fint selv i hårdt vejr. Sikkerheden har været et kardinalpunkt for konstruktøren. Den er forsynet med luftkasser under tofterne, og ringdækket er indrettet på en sådan måde, at rorsmanden er den første der ved krængning bliver våd, og således også den første der bliver varskoet om at der er fare på færde.

 

Data for Aalborgjollen (1929)

Længde overalt: 5,50  m

Længde i vandlinjen: 4,75  m

Dybgående: 0,50  m

Jernkølens vægt: 90 kg

Share

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Følg restaureringen af KIRSTINE

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri har siden 2013 arbejdet med at restaurere det gamle Limfjordsfartøj KIRSTINE. Følg arbejdet med fartøjet her.

Læs mere