Fra 3. klasse til ungdomsuddannelser. Velegnet til f.eks. fagene natur & teknologi, biologi, madkundskab og AT.
Ingen mad smager så godt som den, man selv fanger! Som noget nyt kan du nu komme med Limfjordsmuseets skoletjeneste ud og fange og tilberede din egen mad under kyndig vejledning af museets naturvejleder.
Kom og prøv at trylle med fjordens frugter.
FAKTA: | ||
Varighed | 4 timer | |
Periode | Maj, juni august, september | |
Pris (Kr.) | Gratis Maks. 28 elever |
|
Niveau | 3. klasse - ungdomsuddannelser. | |
Mødested | Limfjordsmuseet | |
Bestilling | 98 67 18 05 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Kontaktperson: Andreas Lynnerup |
Forløb:
Ved et besøg på Limfjordsmuseet kombineres gastronomi og biologi, når eleverne sammen med museets naturformidler prøver at trylle med fjordens frugter. Deltagerne mødes ved Limfjordsmuseet og får en introduktion til Limfjordens og Frederik den VII's Kanals historie, flora og fauna. Herefter går turen ud i fjorden, hvor eleverne se, hvad de selv kan fange. Naturformidleren guider jer til de bedste fangststeder og metoder.
Efter fangsten samles vi til kogeskole på stranden. Naturformidleren har medbragt forskellige råvarer, og sammenforvandler vi fangsten til lækre, velsmagende retter. Vores mål er at give eleverne en indsigt i det fantastiske skatkammer af fødevarer, som Limfjorden udgør. Dette gøres ved at give eleverne inspiration og værktøjer til selv at tilberede fjordens frugter på en anderledes og enkel møde. Maden indtages i fællesskab - og det er frivilligt, om man vil smage.
Forløbets fokusområde kan tilpasses underviserens ønsker og forskellige undervisningsforløb, og kan bl.a. også indeholde dissektion af fisk og skaldyr. Ring og hør nærmere om de mange muligheder.
Se mere om vores skoletjeneste her...