Særudstilling "Den fantastiske ål"

Ny særudstilling på Limfjordsmuseet om "Den fantastiske ål". Oplev den fra den 1. juli til og med den 21. oktober. 

Den fantastiske ål

I denne udstilling stiller vi skarpt på ålen. Ål er nemlig ikke som andre fisk. I Limfjorden har ålen betydet liv eller død for tusindsvis af mennesker igennem tusindvis af år.  

Den fantastiske ål er en utraditionel museumsudstilling. Du må meget gerne diskutere højlydt undervejs, og vi opfordrer dig til at røre ved genstandene. Nogle af dem vil endda kvittere med en fortælling.

Den sidste del af udstillingen er udlånt af Nordsøen Oceanarium. Limfjordsmuseet vil gerne takke Nordsøen Oceanarium for lån. Vi takker desuden DTU Aqua i Silkeborg for ål.

”Bønderne her omkring tror, at de ikke kan leve uden at nyde Aal.” By- & Herredsfoged i Thisted, 1806

 

Se museets åbningstider her 

Share

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Das Lotsenboot „Lodsen“

Nach 4 Jahren ist diesen Sommer (2013) grade das Lotsenboot „Lodsen“ restauriert werden und segelt jetzt wieder auf den Fjord. 

Weiterlesen...

Læs mere